Gastvrijheid en gezelligheid: de basisingrediënten van een succesverhaal.

Ontstaan

Ontstaan 4
Ontstaan 1
Ontstaan 5
Ontstaan 3
Ontstaan 2

Ontstaan

Familiehotel sinds 1927

Op 13 mei 1927 werd aan de Zeedijk in Heist een feestelijk diner gegeven. Hotel Bristol opende zijn deuren. De Belgische kust had voor de oorlog een voornamelijk Engels clientèle, vandaar dat vele horecazaken uit die tijd een Engelse naam kregen. Het hotel werd gerund door drie ongetrouwde zussen. Het had comfortabele kamers met warm en koud stromend water, een luxe in die tijd.

Tijdens WOII werd het hotel in beslag genomen door de Duitsers, vanbinnen helemaal gesloopt en als wapendepot gebruikt. Na de oorlog ging zus Alice met de trein naar Brussel om haar zaak persoonlijk bij het Ministerie van Wederopbouw te bepleiten en Hotel Bristol herrees uit zijn as. Ondertussen was een vierde zus Paula erbij gekomen. Haar zoon Guy en zijn vrouw Liliane zetten later het hotel verder.

Derde generatie gastvrijheid

De Bristol evolueerde mee met zijn tijd, onderging verschillende verbouwingen en groeide uit tot een gezellig familiehotel met gevarieerd clientèle. De zoon van Guy en Liliane, Christian, studeerde af aan de hotelschool van Koksijde, liep verschillende stages en kwam na een leerperiode bij Danny Horseele in 't Molentje aan het roer van de keuken. Hotel Bristol werd ook gekend om zijn restaurant waar klassiekers als 'tomate aux crevettes' en 'zeetong meunière' zeer in de smaak vielen.

In 2005 werd de beslissing genomen het hotel te slopen en een nieuwe residentie te bouwen. Op het gelijkvloers openden Christian en zijn vrouw Ann op 10 juli 2008 een hedendaagse brasserie: Brasserie Bristol zag het licht.